Problematische relatie tussen ultra orthodoxe jood en fanatieke moslim

Problematische relatie tussen ultra orthodoxe jood en fanatieke moslim

Liefde kan soms heel erg gecompliceerd zijn, omdat er soms vanwege omstandigheden beperkingen zijn die de liefde tussen twee mensen kunnen belemmeren. We leven nou eenmaal in een wereld waar we verschillende rassen en geloofsovertuigingen kennen. Liefde kent geen grenzen, dus ook geen grenzen op het gebied van ras en geloofsovertuiging. Hoe vaak zie je niet dat twee mensen van twee verschillende bevolkingsgroepen een relatie met elkaar hebben en zelf ook nog kinderen samen hebben. In de afgelopen jaren is de rassen discriminatie binnen bepaalde groepen gelukkig wat minder te merken, want vroeger was het helemaal niet gangbaar als een hindoestaans meisje een relatie had met een afrikaan. Bij de hindoestaanse familie werd dat helemaal afgekeurd. Het was verboden liefde! Dat kan voor beide partijen natuurlijk pijnlijk zijn, maar je wil ook met de familie rekening houden, dus het maken van een keus tussen familie en partner kan soms heel moeilijk, lastig en dramatisch zijn. Gelukkig is dat nu een beetje anders. Bevolkingsgroepen zijn een beetje moderner gaan denken, waardoor ze ook andere rassen toelaten tot de familie. Wanneer het om twee verschillende geloofsovertuigingen gaat, kan het wat moeilijker gaan worden, omdat de ene misschien een geloofsovertuiging heeft die tegen wetten en regels van de andere partij zijn.

 

Verboden liefde  

  Problemen in relaties waarvan religie de oorzaak is, zijn heel erg vervelend. Als we een relatie tussen een ultra orthodoxe jood en fanatieke moslim bekijken, kunnen we precies nagaan wat voor problemen zo een relatie met religie verschillen teweeg kan brengen. Elisa is een joods meisje die uit een orthodox joods gezin komt. Ze heeft al ongeveer 6 maanden een relatie met Mark. Mark is een fanatieke moslim die zelf kan sterven voor zijn geloof. Ze zijn op een hele vreemde manier met elkaar aan de praat geraakt, vervolgens zijn ze verliefd geraakt op elkaar. Een serieuze relatie met elkaar opbouwen leek voor hun beiden een ideaal idee. Waar ze geen rekening mee gehouden hebben is dat ze twee verschillende geloofsovertuigingen belijden. Dat kan in de toekomst voor heel veel problemen zorgen. Liefde is vaak blind, waardoor dit soort ingrijpende punten niet opvallen bij het verliefd stel, maar een dagje raak je ermee geconfronteerd.

Mark brengt Elisa om kennis te maken met zijn ouders. Elisa heeft een mooie jurk tot de knie aan met korte mouwtjes. Thuis bij Mark aangekomen, merkt ze dat de lichamen van alle vrouwen bedekt zijn. Ze trekken boerkas aan om hun lichaam te beschermen. Dat voelde al een beetje ongemakkelijk aan. Het leek alsof de ouders van Mark niet blij met haar waren. Mark komt uit een familie die fanatieke moslims zijn. Dat wil zeggen dat iedereen die hun geloof niet belijd een vijand is, dus je snapt hoe Elisa zich op dat moment voelde. Het kan aan haar liggen hoopt Elisa. Ook Mark brengt ze voor kennismaking bij haar ouders. Zoals Mark altijd gewend is, draagt hij zijn baard. Voor de ouders van Elisa was het even schrikken, omdat fanatieke moslims bekend staan om hun gewelddadige acties. De orthodoxe joden familie gelooft alleen in de tora. Er bestaat voor hun geen ander waarheid, dus ook voor Elisa’s ouders niet, die niet zo tevreden zijn met de keus van hun dochter. Wat moet dit jong stel verder, want hun geloof samen brengen zorgt alleen maar voor strijd.